Welke peer kies ik het best en hoe moet ik ze bewaren?

Welke peer kies ik het best en hoe moet ik ze bewaren?

September is de plukmaand voor de peren. De komende weken krijgen we een overaanbod van allerlei verschillende peren in verschillende kleuren en vooral in verschillende rijpheden.

Koop gladde, vaste peren die een mooie kleur hebben. Vermijd deuken en controleer of ze niet te rijp zijn. Te rijpe peren krijgen snel een zwarte kleur. Vermijd ook best peren die te overweldigend ruiken. Bij de ideale peer kan je het vruchtvlees rond de steel zachtjes induwen.

Bewaar een peer nooit onder een plasticfolie.

Geschilde peren oxideren snel. Om dat proces wat te vertragen, besprenkel je de geschilde peren best met een scheutje citroensap.

Bij bewaring van peren is het best voedingswaren met sterke geuren te vermijden. Dus best nooit in de buurt van uien, sjalotten, of kolen. Peren kunnen die aroma’s namelijk overnemen.

Peren hoef je niet in een koelkast te bewaren. Indien je goede rijpe peren hebt, kan je ze wel in de koelkast bewaren, maar dan verpak je ze best elk afzonderlijk in een velletje keukenrol (of ander absorberend papier) of een vaatdoek en daarna steek je ze in een diepvrieszak.

Smakelijk